WiFi Hotspot We.Stream voor reizigers!

Afgelopen september ben ik samen met mijn vriendin wezen backpacken in Vietnam. Dit was voor ons beide een nieuwe ervaring! Ons plan was om in 3 weken tijd het hele land door te reizen met als beginpunt Hanoi in het Noorden en eindpunt Ho Chi Minh City in het Zuiden.

We vonden het belangrijk om goede connectiviteit te hebben als we van plek naar plek gingen reizen. Bijvoorbeeld voor het navigeren, hotels boeken, leuke restaurantjes zoeken, werkmail bijhouden en om natuurlijk contact te houden met onze families en vrienden in Nederland.

We wilden geen risico’s nemen om met een te hoge telefoonrekening thuis te komen. Met mijn Nederlandse abonnement zou ik per MB €5,00 betalen in Vietnam! Met de hoeveelheid data die we uiteindelijk hebben verbruikt tijdens de reis, zou ons dit duizenden euro’s (!) hebben gekost. Dus dit was iets wat we wilden voorkomen! Daarnaast was een lokale simkaart geen optie voor mij. Ik wilde mijn nummer behouden om bereikbaar te blijven voor belangrijke zakelijke en privételefoongesprekken.

Als oplossing hebben we de WiFi Hotspot We.Stream gebruikt voor onze reis! Het is een compacte WiFi hotspot met een ingebouwde Cloud SIM waar je in totaal 5 apparaten mee kunt laten verbinden. Met één druk op de knop kun je de wereldwijde dataplannen activeren en gebruik maken van Unlimited internet. Wij kozen voor een 5GB bundel, die 30 dagen geldig is. De kosten hiervan (€ 99,-) zijn slechts een fractie van het bedrag dat we hadden moeten betalen als ik via mijn Nederlandse abonnement zou internetten.

Bij aankomst in Hanoi op het vliegveld hadden we de We.Stream aangezet om gebruik te maken van de taxiservice Grab. Met de Grab app kun je precies zien hoe duur een taxirit is naar het hotel en loop je dus niet het risico dat je veel te veel betaalt. Opgelicht worden was geen optie meer 😉 We hadden een zeer stabiele verbinding en constant 4G+. Zelfs in de bergen in Sa Pa hadden we geen problemen met de verbinding. Met een indrukwekkend uitzicht konden we lekker genieten van muziek op Spotify en Soundcloud.

Tijdens de lange wandelroutes in de bergen en de lange busritten door Vietnam hadden we weleens dat de batterijen van onze smartphones leeg raakten. Gelukkig kun je De We.Stream ook gebruiken als Powerbank om je telefoon op te laden. Dat was erg handig want meestal had je geen oplaadpunten in de bus.

We kwamen er eigenlijk gauw achter dat je bijna overal in Vietnam gratis WiFi kon krijgen in restaurantjes/cafeetjes. Maar vaak waren deze netwerken niet beveiligd met een wachtwoord. En als dit wel zo was, waren de wachtwoorden hiervan erg makkelijk te raden. Meestal bestond het wachtwoord uit de naam van het restaurant gevolgd met een cijfercombinatie “123”. Of de cijfers “12345678. Niet echt een veilige verbinding dus, aangezien cybercriminelen en hackers dit soort onveilige netwerken steeds vaker gebruiken om gegevens te onderscheppen. Met een We.Stream kun je een VPN-verbinding opzetten zodat je veilig kunt werken en browsen op je mobiele device. Dankzij deze VPN-verbinding heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een directe veilige verbinding op te zetten tussen het apparaat en het bedrijfsnetwerk. Op deze manier kun je op een veilige manier verbinding maken met het internet én met het bedrijfsnetwerk.

Een groot voordeel van We.Stream is dat je met de cloud SIM momenteel in 145 landen kunt internetten, en er komen elke keer weer nieuwe landen bij! Als je zelf SIM-kaarten hebt dan kun je die ook gebruiken in combinatie met de We.Stream. De We.Stream heeft namelijk 2 simsloten waar je de lokale simkaarten in kunt plaatsen. Via het menu van het apparaat kun je eenvoudig switchen naar de door jou gekozen SIM, waarmee je extra flexibiliteit hebt.

Wij hebben in ieder geval wel gebruik gemaakt van de ingebouwd Cloud SIM. We hadden overal verbinding in Vietnam. Het maakte niet uit of we in de jungle, in de bergen of op zee waren (zoals op Ha Long Bay), met de We.Stream hebben we tijdens het reizen veel onderweg kunnen beslissen en boeken en daardoor hoefden we bij aankomst van bestemming alleen bezig te zijn met genieten!